Sőtér Sarolta Éva

"Talán eljön a pillanat, mikor elmondhatod, hogy az egészet akartad. Az egészet, az igazit, nem a pótlékot, a hasonlót, a mellékeset: az egészet, a boldogságot és az igazat, az igazságot, akármilyen félelmes és földközeli. Nem akartál az élet helyett valamit, ami csak hasonlít az életre." 

(Márai Sándor)

Röviden:

2007 óta Pilates tanárként figyelem a test apró rezdüléseit és stabilitásra való törekvését. 2010 óta (2016-tól Barna öves) Nia trénerként használom magamon, illetve osztom meg a Tánc gyógyító és tisztító erejét. 2012 óta Család és Lélekállítóként, majd mostanra Bach Virágterapia tanácsadóként is olvasom a Lélek jelzéseit.

Találkozhattunk az Everness Fesztiválon is, ahol évek óta rendszeresen tartok Niát, 2018-ban pedig már családállítás előadás és workshop megtartására meghívást kaptam. Csodálatos alkalmak voltak.

Kicsit bővebben...

2006-ban ejtett rabul a tudatos testmozgás, így először Pilates tanításával kezdtem el foglalkozni, majd hamarosan megérintett a NIA varázslata is, és 2010-ben megszereztem az első NIA tréneri fokozatomat, melyet azóta további kettő követett. A szerelem nem kopott, azóta is folyamatosan tanulom és tanítom ezt a magával ragadó mozgásformát. Mióta az életem része, egészen más minőségben létezem a hétköznapokban is - egyszerűen könnyebb és szabadabb minden.

A tudatos mozgásformák kiválóan oldják az érzelmi blokkokat és tisztítják az elmét, azonban néha szükség van egy kis plusz megértésre és/vagy külső segítségre. Így jutottam el a Család és Lélekállításhoz és a Bach virágterápiához először a saját elakadásaim kapcsán "ügyfélként", majd később terapeutaként is.

Végül, de nem utolsó sorban (sőt, időben legkorábban) a Kronobiológia adta meg mindehhez az alapokat. Meglehetősen nagy ellenállással fogadtam a saját elemzésemet, de aztán amikor az infók beépültek és elkezdtek életemben megnyílni a kapuk, valamint az akadályok helyett lehetőségek érkeztek, letettem a voksom ez a rendszer mellett is.

Szakirányú végzettségek - mozgás:

2007. Pilates oktatói diploma - Body Arts and Science International

Az úgy volt... derékfájás, vállfájás, már az elviselhetetlen szinten. Nem tudtam hason feküdni, nem tudtam a táskát magamon elviselni és segítséget kerestem. Így jutottam el a Pilateshez. 2005-ben kezdtem meg a gyakorlást, heti két alkalommal jártam egyéni órára, majd annyira megszerettem a módszert magát, hogy amikor lehetőség nyílt arra, hogy oktatói szinten megtanuljam, egy percet sem gondolkoztam. 

2008-2009. Alternatív mozgás és masszázsterapeuta képzés

A Pilates egy egészen új irányba indított, így mennem kellett tovább. Persze ez a fajta tanulás az, amire egész életemben vágytam: igazából önmagamért és valóban a saját magam örömére. Elmerülve az ősi mozgásformákban (tai chi, chi kung, jóga) és masszázsokban (alaposabban a kínai, de nagy vonalakban mindegyikbe belekóstolva) még erősebb kötődés alakult ki bennem a test/mozgások irányába. A tai chi finom áramlását ismertem fel a táncban - szerelem lett első látásra, így nem volt kérdés számomra, hogy ebbe az irányba kell tovább fejlődnöm.

2010. NIA - White belt tréner

Az újabb állomásom - kezdődik az utazás! Kívülről befelé, belülről kifelé, a testből a fejbe és vissza. A NIA a kellemes a hasznossal, a kötött és a szabad forma, a zene ritmusa és a szív dobbanása, a test szabadsága a lábak biztonságával, szóval a sok-sok ellentétes és szövetséges minőség egyben, az áramló energia maga. Nekem ezt jelenti és szívből ajánlom mindenkinek!

2013. NIA - Blue belt tréner

Három év után kellett az inspiráció, és megérkezett újra Helen Terry által. 

A tréning tökéletesen működött: minden, ami eddig valahogy érzés alapján bennem volt, tudatos szintre került és új dimenziók nyíltak. A zenehallhatás Nia gyakorlássá változott - jöttek az érzések, lépések, a gyakorlat összekapcsolódott a kreatív energiával.

2015. NIA -Brown belt tréner

Amit ezen a képzésen megtanultam: varázslatot hétköznapivá tenni (csak annyira, hogy tudjam: létezik és bármikor elérhetem). Az energiákat természetes módon kezelni. Biztonságos alapok mellett szárnyalni. Megtalálni és megtartani a középpontom. Mindezt mindenféle sallangtól és manírtól mentesen úgy, hogy közben teljesen megmaradok önmagam. Ezeket a csodákat átadni.

2018. SpineDance tréning

Egy újabb csodálatos fúzió: klasszikus és modern tánc a gerinctréning alapjaira fűzve. Az egész testem fellélegzett - a gyakorlás valóban táncba hívta a gerincoszlopomat, de megkímélte az ízületeket. Tökéletesen kerek új óratípust kaptam az Almásy Mozgásakadémiától. Köszönet érte!

"Belső iránytűk" témához kapcsolódó tanulmányok

  • 2003. Kazanlar Tarot tanfolyam
  • 2009-2010. Kineziológia tanfolyam
  • 2010. Kronobiológia tanfolyam
  • 2011. Spirituális választerápia tanfolyam
  • 2012-2013. Család és lélekállító képzés
  • 2016-2017. Bach virágterápia tanácsadó

Mindez előtt/közben...

Közel 15 éven keresztül multinacionális cégeknél (banki és IT szektor, rendszer- és folyamatszervezés, projektek, stb.), 5 éven át pályázatok, szervezetfejlesztés, képzés és még a maradék... Hála és köszönet minden munkahelyemnek, hogy most itt lehetek!

Egyéb végzettség

  • 1993. Pesti Barnabás Szakközépiskola és Gimnázium - Élelmiszeripari gépésztechnikis
  • 2001. Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem –- Közigazgatás szak

Sportmúlt

Testnevelés tagozatos általános iskolába jártam, így gyerekkorom óta folyamatosan "mozgásban vagyok" (szertorna, kosárlabda, tánc). Középiskolai éveim alatt belekóstoltam a Jazz Balettbe -  azt hiszem ott pecsételődött meg a sorsom.