TÁNC -Nia (és más)

Nia: Holisztikus fitnesz, egészség és mozgásprogram

(Amennyiben nincs kedved olvasni, ezen a linken találsz egy rádió interjút, amiben elég sokat mesélek a Niáról.)

Holisztikus, mert a fizikai egész/ség mellett az érzelmi, lelki, szellemi és spirituális harmóniát is megteremti.

Fitnesz, mert "észrevétlenül", de határozottan és kíméletesen edzi a testet.

Egészség és mozgásprogram, mert egy tudatosan felépített, könnyen megtanulható és követhető komplex rendszer. Támogatja a szervezet öngyógyító képességét, ezzel elősegítve a testi-lelki egészség fenntartását, valamint betegség utáni rehabilitáció esetén segít a felépülésben is. 

Kilenc technika egy módszerben, táncos alapokon:

  • Ön/Gyógyítás: Jóga, Alexander-technika, Feldenkrais Módszer
  • Harcművészet: Tai-Chi, Tae-Kwon-Do, Aikido
  • Tánc: Modern tánc, Duncan dance, Jazz tánc

A NIA tánc nem csak a mozdulatokat vette át, hanem a technikák mögött meghúzódó információk, tanítások és filozófiák is beépítésre kerültek. Ennek (is) köszönhetően az óra végére természetes állapot a harmónia és a teljesség. A Nia egy igazi különlegesség - egy olyan mozgásóra, amiben könnyű  hazatalálni.

Mivel az egyre intenzívebb mozdulatok felpörgetik a testet arra a szintre, ami után megérkezik az endorfin, az elmét viszont kikapcsolja az alapmozdulatok átvétele és testre szabása, semmi nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy megérkezzünk a legkiegyensúlyozottabb és legegészségesebb önmagunkhoz.

Kedvenc visszajelzéseim

"Az egész testünk friss és harmonikus lesz, fokozódik a vérkeringés, ellazulnak az izmok, melytől hajlékonyabbak leszünk, javul a tartásunk és percről-percre szebben táncolunk, élvezve a mozdulat szépségét.

... Átadod magad egy olyan erőnek, ami szintén te vagy, de más nyelven beszél. Közben pedig valaki benned mégis éberen figyel. Már nem tudod mely részed táncol és melyik figyel, de azt érzed, hogy valami áramlik, valami elindult, mintha kinyílnának benned régen elzárt rozsdás csapok... Felszabadulsz, szemlélsz, feloldódsz. Csodálatos!

Saci vezetése pedig mindehhez egyszerre szelíd, de határozott, szerény és mégis gátlásoktól mentes, kirobbanó és mégsem elnyomó. Nagyon köszönöm!" /Virág/

"Nagyon jó érzés volt együtt mozogni a zenére és a teljes átszellemüléshez még az is hozzátartozik, hogy hála a sok kecses és finom mozdulatnak itt garantáltan gyönyörűnek és 200 %-ban nőnek érzed magad! /Judit/
"Összességében végtelenül pozitív, nagyon szabad és egyértelműen jó érzés lett rajtam úrrá és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy csurig teltem pozitív energiával!Úgyhogy készítem is a pakkomat holnapra, életem második NIA órájára!" /Dóri/"

"A NIA szabad, de átmozgat és elgondolkodtat. Ellazulunk és minden aktuális gondolatunkat elengedjük. Csak táncolunk. Különböző "fajták" vagyunk, akik együtt mozgunk.

Ennek ellenére azt látom, hogy szinte kialakult egy csapat, akik hétről hétre ott vagyunk, és egyre jobban érezzük: elengedhetjük a hétköznapjainkat és együtt, de magunkban vagyunk! Ez ritka!" /Hajni/

HealingDance

A TestTudat tánca

A HealingDance finoman, de az esetleges (és átmeneti) korlátok figyelembe vételével mozgatja át a teljes testet, kiemelt figyelmet fordítva az ízületekre, a gerincoszlopra, valamint a testünk energiaközpontjaira és az energiapályákra. Az óra felépítéséből adódóan minden izomcsoportot célzottan, de kíméletesen mozgásba hoz. 

Az elsődleges cél az, hogy a testünk természetes intelligenciáját, tempóját és ritmusát figyelembe véve, tudatosan kapcsolódjunk be saját öngyógyító folyamatainkba. A HealingDance az egészség útja a Testen keresztül a Lélekig.

Kimondottan ajánlott azoknak, akik gyengébb fizikummal érkeznek, de erősödni szeretnének, továbbá támogatja a testet és lelket rehabilitáció során.

© 2017 Worlds Collide. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el