Család és Lélekállítás

A tánc és a mozgás önmagában gyógyír a testnek és léleknek, azonban néha szükséges a szellemi megértés is, ezért foglalkozom még a mozgás átadásán kívül Család- és Lélekállítással és Bach virágterápiával. Ez jelenti számomra az egyensúlyt és így lehet folyamatosan Mozgásban a Lélek.

Mindkét módszer finom, szelíd, a megértésre, elfogadásra, szeretetre épül, így könnyen és természetesen megtaláljuk a helyünket bennük és általuk.

Bert Hellinger a párkapcsolatról

"A párkapcsolat alapját a férfi és a nő közötti különbségek jelentik. A nőnek, hogy nővé váljon, szüksége van a férfira. És a férfinak, hogy férfivá váljon, szüksége van a nőre. Ezért egy jó párkapcsolat annak az elismerésével kezdődik, hogy mindkettőnek szüksége van a másikra, és ebből kiindulva, mindketten ajándékként elfogadják a másiktól, ami belőlük hiányzik."


Bert Hellinger a Családról

" ... a harmónia legegyszerűbben az egyszerű beteljesítések révén érhető el. 

A legegyszerűbb és a legmélyebb beteljesítések a családban történnek. Ezek az összes többi alapjai. ..."

Család és Lélekállítás

Bert Hellinger tanulmányainak tapasztalatainak köszönhetően egy olyan komplex rendszer született, ami egyszerre gyógyítja a fizikai, az érzelmi és szellemi testünket is, ezért mindennél erősebb és intenzívebb hatás érhető el.  Mivel a módszer elsősorban az érzések, érzetek mentén dolgozik, sokkal mélyebb megértést ad, hiszen a valóságban átélt tapasztalások mély, szívből jövő elfogadást és megkönnyebbülést hoznak.

A gyógyulás során van azonban egy döntés, melyet az állítónak magának kell meghoznia: az új, szeretettel és megértéssel teli mintának ad-e figyelmet és teret, vagy a réginek. 

A változás és a gyógyulás energetikai szinten mindenképpen bekövetkezik, viszont ezt megerősíteni, személyiségünkben és a hétköznapjainkban felülírni már nekünk kell. Ezzel a tudatossággal és éberséggel lehetünk katalizátorai a változásainknak, amelyek abban segítenek minket, hogy a saját életünket éljük, elengedve a nehéz sorsú ősök mintáit.

További pozitív hozadék: A jelenlét, melyet az állítások során megismerünk és megtapasztalunk, segíthet abban, hogy a hétköznapokban se ragadjunk bele olyan gondolatokba, amelyhez nem kapcsolódnak valós érzések.

-------------------------------------------------------------------------
Mikor fontos, hogy nőként, a női, férfiként pedig a férfi minőséget gyógyítsuk?

Elsőként a legtöbb esetben a női felmenői, illetve a férfi felmenői ág tisztítását szoktam javasolni, hiszen a Szüleinken keresztül kapcsolódunk a tiszta forráshoz, valamint a sérülésmentes férfi és női mintákhoz

Amennyiben az águnk töredezett, nem áramlik hozzánk elegendő szeretet, erő és bölcsesség, így az alábbi problémákkal szembesülhetünk:

  • Nem tudunk kiteljesedni az életünkben akár nőként/férfiként, akár abban, amik/akik lenni szeretnénk.

  • Úgy érezzük, hogy kevés az erőnk, nincs miből meríteni.

  • Nem tudjuk elfogadni a segítséget, szeretet és/vagy nem tudjuk megmutatni, áramoltatni.

  • Nem tudjuk magunkat "odaadni" egy kapcsolatnak, ügynek, nem tudunk felelősséget vállalni, nem érezzük biztonságban magunkat.

  • Állandóan harcban állunk az édesanyával/édesapával, nincs elfogadás egyik, másik, vagy mindkét részről.

  • Megfordulnak a szerepek, mi vagyunk a felnőttek a családban: mi visszük a terheket, nekünk "panaszkodnak", tőlünk várják a megoldást a szülők.

  • Folyamatosan az kattog a fejünkben, hogy nem akarunk olyanok lenni, mint az édesanyánk/édesapánk mégis ismételjük a mintáikat. Ezt sok esetben mi nem vesszük észre, azonban a környezetünk igen.

  • Nem tudunk azonosulni a klasszikus női/férfi szerepekkel.

  • Nem tudjuk elfogadni, hogy egy párkapcsolatban  a Nő a katalizátor, aki a  Családot belülről támogatja, a Férfi pedig kívülről védi és tartja meg a teret mindehhez.


© 2017 Worlds Collide. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!